Fighten på Bern Arena Örebro-KGFC 17.00!






VS





Håll alla KGFC tummar!!!


SR.


Om ni inte har någonting att göra och vill lyssna på våra ljuva stämmor!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4168&artikel=4621122



Atmosfear


Känns ju som att det är dags för ett inlägg nu!?  Jag Sempan bryter tystnaden...

Senaste dagarna har vädret varit strålande så man har varit ute en hel del! Hängt vid vattnet, åkt Atmosfear på Liseberg, ätit gott, sparkat boll och lyft lite mer skrot!

Åk Atmosfear!! Europas högsta och världens näst högsta nersläpp!!
Jag rekommenderar detta, vilken käänsla i kroppen! Fenomenalt. Underbart.
Men allt gick så fort... jag hade tänkt att man skulle fått lite tid för förberedelse... att man bestämt några dagar innan "på torsdag kör vi Liseberg och Atmosfear"... nu bestämdes de 2 timmar innan man stod i kön.

I kön hann man tänka lite... Är jag verkligen redo för det här? Det hörs jämt skrik ända till Valhalla när vi tränar. Samtidigt när man tittade runt på människorna i kön.. Vafan, klarar de att åka så klarar jag...

Stressen och fnittrandet började direkt när man satte sig.. jag drog i bältet 750 gånger för att säkra att man satt fast. Fundera över om man skulle palla hålla sig kvar om man kände att man inte satt fast på vägen upp..
Efter 30 m kände man att nu kan vi väl vända...och då var vi långt ifrån halvvägs... jag vill nog inte det här.. obehagligt när man inte har någon kontroll själv, bara massa luft under fötterna och framför kroppen. Vanliga nersläppet såg fjuttigt ut och Gothia Towers förvandlades till kollonistugor. Hur skulle man hålla händerna??

Men oj vad sköönt när de gick ner... gick nästan lite för fort! Hann med två skrik... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa   aaaaaaaaaaaaa!!! Definitivt återbesök innan sommaren är slut!


Ek och Jenny, två trevliga lagkamrater i KGFC!!




Later!!


en liten titt till





titt i lilli titt


Idag körde vi lättare fotbollspass och ett lätt gympass. Här får ni en liten titt i vårat eget gym på Valhalla.


Adolfsbergs IK

Om ni inte har något att göra kan ni gå in på min moderklubb Adolfsbergs IKs hemsida och läsa mitt brev som jag skrev till klubben.



http://adolfsbergsik.com/?page=arkiv_inc.php&genre=Brev från Lisa Dahlkvist&huvudkontoid=10

En liten sammanfattning om min fotboll.

See ya
Dala


Vän i stormen..

Man kan lita på Sempan... En riktig vän i stormen. Kommer snart när jag ätit upp min frulle!! Luktar kaffe ända hit!!!

Kaffe


Godmorgon alla människor plus Dala!

Kaffet är snart klart så du kan titta över när du vill!!

 


natti natti

Nu är det sent... sempan är trött och ligger här bredvid å sover. Vi har inte många mil kvar nu, men det känns inte kul att komma i säng så här sent. Blir en till sov morgon imorgon, det får det vara värt.

Annars är det träning vid 16, lite lugnare för alla som spela igår. Vi kommer vara i Jane Törnqvists ägo och det verkar som det ska bli lättare styrketräning.

Jag har inget kaffe tills imorgon bitti så jag kommer få gå över till Semp och sno en kopp. Men det ska nog inte vara några problem eftersom hon har sin "vill inte vara ensam dipp". HJÄLP!




"Vill inte vara ensam dipp" är ganska jobbigt. Det är så att man känner sig lite ynklig och vek. Har ingen ork att vara själv. Behov av att ha någon omkring sig hela tiden är stort. Det kan bara behövas en kram ibland. Men den som är i dippen ger gärna en liten smäll istället. Så nu eftermatchen fick jag en liten knytnäve på armen. Det är okej. Gav henne en liten kram så gick det över.... för en minut.


Svårt att förklara men jag har precis kommit ur den lilla dippen och förstår sempan i det här läget. Jag ska försöka hjälpa henne ur det... som hon gjorde med mig!




Sov Gott!!


kinapuff



Då har vi ätit middag och Olivia köpte efterrätt kinapuffar och hon passade på att avancera till längstbak i bussen... där dom coola sitter!!!!!!!    En parantes Oliven hade aldrig fått sitta här utan sina puffar, vi tog alla!!!
19 mil kvar till göte


Suck och hjälp!

Imorgon kommer verkligheten krypa närmre. Sempan känner sig lite orolig vad hon ska hitta på under alla dessa timmar ett dygn bjuder på. Vi har varit så vana att följa schemat som Backe skrivit på kvällskvisten dagen innan. 

Förra veckan hade vi fullt ös medvetslös så därför känner vi att: Inatt sker det då vi tar klivet in i den verkliga vardagen.

Nu kommer alla jobbiga sysslor att ta fart. Tex dammsuga, betala räkningar, handla mat, tvätta kläder, diska, bädda sängen, laga mat.

Inget av detta har vi i princip gjort på 6 veckor. Det har funnits personal till alla sysslorna. Suck och hjälp!








fighten sluta


1-1



Lina 87an cyklar hem... vi tar bussen.


Skickar en vink till Christel och Kalle! Ta hand om er och eran fina dotter Lina!

Tack och hej malmö!


Zootsen är på! Återhämtningen är redan igång och snart ska vi käka sen middag.







Dalas ben till vänster sempans till höger!


Dans från roadtrippen!!!



Fighten på Malmö IP 19.00 och på tv4 sport!








vs









Mat.


Mina päron ordnade en överraskningfest i fredags... helt perfekt för då samlades alla så man kunde träffa de på en o samma gång. Annars kan det lätt bli lite stressigt när man åker hem till kära Uppsala och man ska fara runt o träffa folket, men nu kom packet till oss istället :) Tack mor & far + alla som kom!!

Jag fick en liten present av några vänner till familjen som jag känt sen jag var liten. Sen jag var 15 har de alltid tyckt att jag äter så mycket, går alltid fram och tillbaka till skafferiet när de är och hälsar på... därför fick jag denna gåva, fylld med massa smått och gott i! Perfekt på resan hem!

 



Sidbyte!


Nu har det varit kisspaus och sidbyte! Andra halvlek har precis dragit igång! Dala hann käka lunchen innan halvtid... nu är det min Sempans tur! Jag kirrade quinoa sallad med hjälp av mor... Dala stod för kaffet. Det skickades även med salamimackor från Dalas pappa (sånna som de har i Madicken).. han blev lite stressad när han hörde att familjen Sembrant stod för quinoasallad.

Vi tror också att våra föräldrars deltagande och fixande kanske är för att de ska få vara med i bloggen! Jag vet inte.,. men de känns som att de har stort uppmärksamhetsbehov just nu..


I väntan på ledig toalett...










På väg till bilen...




LATER!





two

Under dom här lediga dagarna har vi inte haft någon konakt med varandra förutom igår kväll när vi bestämde tid för avresa.

Det första som slog mig dala var att när sempan rullade in på parkeringen så skymtar gult nagelack på fingrarna. Oj oj så glad jag blev och visade snabbt upp mina naglar som också är gula!




Efter en stund när vi kom ut ur sthlm nämner sempan apropå ingenting att hon gjort "vår egen musli" med sin mor. Oj oj så glad jag blev och berättade snabbt att jag och min mor också gjort "vår egen musli"!!
här kommer receptet





snart blir det kaffe och macka i bilen...



nu börjar resan..

hem till gbg och träning 18.30! =)




Vi har vilat i 2 dagar det har bloggen också. Hoppas ni har saknat oss för vi har saknat er.

Sempan sitter till vänster i bilen och dala till höger resten får ni räkna ut själv.. alltså vilka som sitter bak?


två fyrbenta



framme!!!

vi stannade för att köpa en glass, kissa och byta rattare.. Sempan styr och...Weiii.. nu är vi framme i sthlm och här ä det regn...!

Nu får vi vila från varanndra tills söndag då bilen rullar tillbaka mot götet!


Resenärerna del 3 - konstateranden


Konstanteranden under resan:

Hur fan kör folk? Titta först - blinka sen! Inte tvärtom! Dala surrar bra nu!

Vi har definitivt gjort oss hemmastadga i bilen. Ser ungefär ut som det gjorde på våra hotellrum under VM! Vi åker såklart i den bästa bilen och har roligast!

Give Me Everything - den här låten plockar fram underbara minnen från VM! Bra stämning i bilen med den!

Svenskt kaffe är det fart i! Dala fick ont i huvet efter två koppar... över 5 veckor med blaskkaffe förutom turerna till Star bucks.

Loka krusbär/päron - trevlig!

Vi kör nog bakom en civil polis nu... ska vi köra om!?!? Hjälp!

Det regnar på vår lilla semester.


Later!

Resenärerna del 2


Allt rullar på fint, ungefär halvvägs till huvudstaden nu! Dala ska till henns päron i Sthlm och jag ska vidare till Uppsala! Vi stannade till vid Statiol i Jönköping för att tanka och köpa oss nånting att käka. Vi vill köra på så köpte oss lite medtagbart käk! 
 









Nu blir det kaffe och choklad!



Resenärerna del 1


Dala sitter bakom ratten och jag Sempan bredvid. Slappnar av lite nu... var full fart nyss när Dala skulle ha kaffe med mjölk, schweizernöt, musiken fixad och även slänga in ett blogginlägg. Vad fan är det frågan om? Mycket krav av stjärnan nu :)





Vi kör Jönköpingsvägen upp, blir en lunch vid något tillfälle, kanske i de krokarna om vi inte blir för hungriga.

Vi tänkte att vi skulle göra 3 inlägg under resan... eller nej... 4... 5 kanske!? Lika bra att ha sex när man ändå håller på. Vi får se vart vi landar!

En Ldb buss... ser den inte lite äcklig ut? Kanske varit på Gothia? Vad vet vi? Vi jaga den och vi ska jaga Malmö på måndag.






Snart ska vi kolla film på Paddan..



 


08:a

Såå ja! Kul med fotspår för vi just lööv vår egna lilla blogg.

Sitter i våran Kopparbergs buss nu och njuter av våran 08 seger och att semifinalen är ett faktum!

Oliven och Dala



Imorgon drar vi till huvudstaden och Uppsala. Blir en liten roadtripp för oss roomisar. Var lite taskigt med tågbiljetter. Sen har vi ju inte kört så mycket bil den senaste månaden så det kan bli kult. Får se om det kastat upp något skojj från bilen.

För övrigt är man ganska trött nu men allas vår Sempan är nog tröttast som har lirat 90 min plus att hon ska köra ett litet litet medicinbollspass ala Torris imorgon bitti. Blir nog Dala som rattar första timmen...

Sov gott... för det ska vi göra!!

 


Vi vet...

..att ni är många som har varit inne och kikat på bloggen men de är inte många som lämnar fotspår efter sig.

VM är ju nu slut men vi klurar lite på hur vi ska göra med The Blogg. Ska det sluta här eller är sommaren längre?









Vi hade ju kul i varje fall.


Måndagen med stort M

Nu sitter vi på Kopparberg/Göteborgs bussen på väg till Malmö. Match i Svenska Cupen. Längst bak i bussen hänger de tre vännerna, Sempan Lisa och självklart PABLO!
 




Våra familjemedlemmar i samband med bronsmatchen! Bra ös på dem och de dök sen upp på efterfesten!






Hela måndagen gick åt till det trevliga mottagandet vi fick i Göteborg! Landvetter, Götaplatsen, Gothia invigningen, Lotta på Liseberg, Hard Rock.
En dag och en resa som är placerad högt upp på minnesbankens topplista!
Favorit-i-repris-bild med Lotta!








VM brooooons!!!


Såå jäävla kul att dessa fantastiska veckor slutade med medaaaalj!!!

Vi är inte topp trim idag men vi vill bara visa lite livstecken! Hörs snaaaart!!!





Slaget på Rhein-Neckar-Arena Sinsheim SVERIGE-Frankrike 17.30










VS






HÅLL TUMMAR OCH TÅR FÖR OSS!!!!


PABLO!



Pablo har fått sin vilja igenom och avancerar till bänken. Matchtröja på!



Vuxenligan!

Dalas päron med farbror och fru kom ner igår. Mina päron har varit här några dagar nu. Igår hängde de på en restaurang i närheten! Ölen på sin plats! Min mor har målat naglarna gula! Pluspoäng för det!
Hela det här gänget kommer sitta med Sverigetröjor och ha målade ansikten ikväll!



Drottning Stoffe!!!

Det blev mycket text!! Men slå dig till ro och läs!! Vilket jobb killen gör!!!

Det är nu dags att presentera en ny person här i gänget. Vi har valt ut vår video analytiker Christoffer även kallad Stoffe! Han ska känna sig utvald av dom ca 20 personer som jobbar runt oss spelare. 

När vi först frågade denna person om han vill vara med på bloggen såg han lite fundersam ut och undra vad fan det var frågan om? Han ville först se bloggen innan han gav oss ett svar. Detta för att kolla om det var ett forum för honom eller inte! Efter hans titt så har det varit ett ständigt tjat om när det är hans tur att stå i blogg rampljuset! Så om vi ber han hämta kaffe åt oss nu efter detta blogginlägg kan vi ju känna att han borde göra det utan och strejka! 

Upplägget är såhär - först skriver vi vad vi tror att Stoffe gör och sedan berättar han sin version av sitt jobb. 
Personen Christoffer då....  Han är en man enligt honom i sina bästa år, 30 årsåldern. Enligt oss och enligt den bilden vi har - en fantastiskt fin person... Han har humor och lätt för skratt. Han skrattar åt våra skämt vilket är viktigt när vi bedömer hans humor. Han käns otroligt rar och omtänksam, en svärmorsdröm. Kryddat? Vi är snälla! Det är han också!

Vad gör han då? Han filmar såklart matcherna. Han får ofta sitta högst upp på arenorna så han får bra sikt med kameran. Det gör att han nog känner sig lite ensam och bortkopplad från laget just under match. När vi har gjort mål jublar ju vi alla tillsammans med de som står nära men Stoffe står ju själv och jublar för sig själv. Kan vara lite skönt när det går bra också, att jubla extra mycket bredvid motståndarnas kameramän. Samtidigt som han filmar under en match knappar han hela tiden på datorn för att registrera saker.

Vår känsla är att han jobbar sjukt många timmar om dygnet med allt material, ibland undrar man om han blivit bortrövad. När vi på samlingen går igenom en match visar han upp klipp från matchen. Det kan va saker vi gjort bra och saker vi kan förbättra. Han kan få fram vilken information som helst från en match. Det är väldigt detaljerat. Varje spelare har en egen mapp där alla sekvens man är inblandad i samlas. Så efter en match som man spelat kan man se alla sina bollkontakter... Man kan exempelvis titta alla brytningar, alla passningar framåt i banan, hur många passningar som gått till rätt adress! Ja allt! Vi är ju en del spelare så det blir lite klipp och klistra för denna man!

Ni kanske undrar var rubriken kommer ifrån? Förut skrev vi ju om kung Jerra, så drottning Christoffer passa perfekt då han gillar att vara en av oss brudar ibland. Vid vissa träningar har fått varit med, om det är något taktiskt och de har passat sig. Han älskar det! Det är ofta vid träningarna man ser att han gjort sig redo och går runt o hoppas på ett litet "inhopp".

Det var allt från oss gällande klipp och klistra mannen! Vi har läst hans text... vad han gör grejer! LÄS!!






Tjenare

Det är en stor ära för mig att beredas plats och utrymme på "Spelrummets" blogg. Upplägget är sådant att Lisa och Linda har skrivit ihop vad dem tror att jag, Christoffer, som är matchanalytiker gör under VM och jag tänkte redogöra lite för vad jag faktiskt gör.

Mitt VM började dagarna efter hemkomst från dubbellandskampen mot England i mitten på maj. Då hade vår administratör Linn Backe dribblat och dealat med andra nationers Förbund och på så sätt kommit över ett antal dvd:s med matcher på våra gruppspelsmotståndare. Dessa matcher skickades även ut till våra bevakare som kollade igenom dem och noterade intressanta sekvenser. Jag jobbade igenom så många matcher som jag hann innan vi samlades i Stenungsund för pre-camp. Då har jag kodat in en massa information om matcherna så att vi smidig och enkelt skall kunna hitta exempelvis alla fasta situationer, uppspel, mål och annat. Väl i Stenungsund så tror jag att jag hade gått igenom ett 20-tal matcher med våra kommande motståndare. Tillsammans med de uppgifter som bevakarna skickat in så började vi välja ut de klipp som vi tyckte illustrerar motståndarnas sätt att spela bäst. Alltså klipp när dem agerar så som vi tror att dem kommer agera mot oss.

Väl på plats i VM så har vårt upplägg och mitt schema sett ut så att bevakaren för den aktuella matchen har anslutit till truppen på eftermiddag/kväll 3 dagar före match. Då har vi börjat finslipningen på den slutgiltiga presentationen som spelarna får. Dessutom har de matcher som det aktuella laget spelat under VM kodats (ex USA-Nordkorea inför matchen mot Nordkorea) för att få så färska bilder som möjligt. Mötet där motståndarna presenteras har alltid varit kl 20.30 2 dagar före match så vi har haft hela den dagen på oss att förbereda presentationen. Under den dagen smalnas 5-12 matcher av till ca 6-7 minuters videoklipp som sedan visas på mötet. Under dagen förbereds även feedback från vår egen match som sedan delges spelarna. Det kan handla om någonting taktiskt som vi gjort extra bra och vill förstärka eller någon detalj som vi vet kommer bli viktig även i kommande match som behöver förtydligas för att kunna göra det ännu bättre. 20.30 är det sen dags för mötet och vid nåt tillfälle har vi blivit klara med presentationen precis innan mötet skall börja.

1 dag före match klipper jag ihop alla fasta situationer från vår senast spelade match. Dessutom klipps alla fasta situationer som vi har på den kommande motståndaren ihop för att kunna hitta deras varianter. Dessa filmer analyseras av tränarteamet när de skall bestämma strategi för fasta situationer inför matchen. Inför USA-matchen hade vi exempelvis över 70 offensiva hörnor med USA... Den här dagen börjar jag också plocka ut sekvenser till en liten taggningsfilm som vi tittar på precis före avresa mot matcharenan. Det är såklart mål, bra anfallsspel, brytningar, tacklingar, målvaktsräddningar och lite dansande förstås.

På matchdag så filmar jag förstås matchen och direkt matchen är slut så kopierar jag över den 60 GB stora filen till den andra datorn (har två stycken med mig) och sätter igång konvertering till ett format som läggs in på spelarnas videoarkiv på Fokus där dem kan streama alla sina landskamper. Sen börjar jag koda vår match så att Thomas kan få titta på våra respektive motståndarnas målchanser direkt i bussen på väg hem från matchen. På kvällen efter match ser tränarteamet alltid matchen igen i sin helhet. Sen börjar jag koda in individuella prestationer från matchen. All tid med boll, alla dueller, press-situationer, tydliga djupledslöpningar i anfallsspelet och en del annan information knappas in på datorn. Det tar ca 4 timmar att gå igenom en match och få in all den informationen. Det ger oss en del statistisk värdefull data och det ger spelarna möjlighet att söka på sina personliga klipp på Fokus på ett ganska detaljerat sätt.

På morgonen (det vill säga förmiddagen i mitt fall) så är konverteringen på dator nummer 2 klar så då laddas matchen upp på servern och finns tillgänglig för spelarna. Så fort kodningen av de individuella prestationerna är klar laddas den tidslinjen upp på servern också. Sen börjar det om med nya förberedelser inför nästa match. Som matchanalytiker så blir man jätteglad när Sverige vinner matcher förstås men även när spelare tar chansen att använda och dra nytta av de tjänster som man kan hjälpa dem med. Detta är mitt första mästerskap och innan vi samlades så var jag lite orolig. Jag hade läst en del om den där otäcka och onda företeelsen Hotelldöden som det ofta skrivs väldigt mycket om under mästerskap. Nu är det inte så många dagar kvar utav det här mästerskapet och jag har i alla fall inte träffat på den där Hotelldöden ännu...

Som gäst på bloggen så lovade jag att skriva några rader om L & L också. De är två riktigt sköna tjejer som man blir glad av att springa på i hotellkorridoren och snacka med. Dem har alltid något skoj att berätta. De ingår också i den välkända 87-maffian och är riktigt påhittiga. Det känns som att dem alltid har nåt på gång liksom. L & L verkar vara perfekta room-mates också, dem tar hand om varandra hela tiden och även om de kan reta varandra lite grann ibland så är jag säker på att dem har himla roligt och trivs bra tillsammans. Känns som att 87-maffian kan styra upp läget i många mästerskap framöver.


Kvällens outfit.




Sista träningen...


Träningen på matcharenan är precis avklarad! Fantiskt fin arena... fantastiskt fint omklädningsrum... fantastisk pool... kan va det finaste omklädningsrummet av alla!

Vi insåg efter träningen att detta var vårt sista träningspass, det känns vemodigt! Vi vill inte att den här resan ska ta slut! Det är så fantastiskt jävla kul att få vara med om allt det här! Vi vill sväva vidare i VM turneringen!

 

Under kvällen kommer vi presentera en person som är betydelsefull för oss under den här VM turneringen! Kom tillbaka lite senare!! :)

 


Det viktigaste är vart du går..



"Det viktigaste är inte vart du kommer ifrån, utan vart du går!"
Citat från Marika Domanski Lyfors

Say no more... Nya puckar helt enkelt.. Vi har en bronsmedalj vi kan vinna!


Maria och Chris flög ner och såg matchen! Jävligt kul och se era nyllen!! Va så länge sen! Det blir nästan lite chock att träffa nya människor... vi är vana med dem vi har i vår bubbla här... det blir lite som i BB huset! Så kul att ni kom ner och spräckte bubblan en stund... och blev en del av mitt VM på plats!!!!! Tack för det kära bästa ni!






Vi är nu på plats i närheten av Sinsheim. Allt är i sin ordning, vi har bytt hotell och självklart fick vi det bästa rummet! Namnskylten åker upp imorgon! Vi gillade den senaste, hoppas ni också gjorde det!
Innan vi bussades hit hann vi förbi Hollister och Douglas. Det blev några nya plagg från Hollister och några nya nagellack från Dogge. Till och med Dala köpte sig några lack!! Kult!

25 nyanser av nagellack...




Natti!


Slaget på Frankfurt Arena SVERIGE-Japan 20.45!






VS





HÅLL TUMMARNA!!!! NU KÖR VI!!!


Frauen..shopping..

Igår hade vi ledig eftermiddag och då passade vi 87or på att åka med hem till Tunis. Hon lirar till vardags i Frankfurt. Hon hade fixat så hennes bil stod på plats på hotellet så drog iväg i den.. typ en månad sen man åkte bil. Jätte skönt att slippa bussen och såklart kul att se Tunis hitta och köra runt inne i Frankfurt.
Hemma hos Tunis fick vi riktigt gott bryggkaffe och sitta i en trevlig soffa. Hon hade det jätte fint, rent och städat.


Efter det goda kaffet drog vi upp på stan och vi parkerade i ett parkeringshus där det fanns reserverad dam-parkering?! Klart vi skulle stå på den!!






                                                                Shoppade inne på Hollister.



En kläd affär som har lite surf style. Vi köpte lite olika kläder här ser ni lite av gårdagens inköp..





See ya!


Nu hittar vi hem...



see ya


Bästa rummet!


Vi har precis flyttat... till det bästa rummet!!

  • Internet funkar utan problem på rummet!!
  • Mycket bättre utsikt!!
  • Närmare till hissen!!
  • Närmare till materialrummet!!
  • Sängarna är större!!
  • Minibaren är full!!

 

 


BIGLandslaget!

Vi har varit borta i lite mer än en månad och vi lever just nu i en "läger-vardag"!

Här är varje dag en helt ny dag. Vi får vårat schema för morgondagen kvällen innan och bestämmer innan vi släcker lampan när vi ska äta frulle. Efter frukosten tränar vi eller springer på stan. Ni som läst hela bloggen vet att de varierar mellan förmiddag eller eftermiddags träning.

Våra huvuden är ganska minimerade, jag tänker på dom som går in i bigbrother huset. Vi går in i biglandslags läger. Små problem som blir stora. Små tävlingar som blir svinroliga! 

Som ni kanske märkt är internet ganska viktigt för oss. Vi vill ha kontakt med nära och kära sen också kunna små snacka med olika intresserade människor på Facebook. Det blir inte mycket tidningar då vi kan bli rubbade i våran focus.

Sen är det ganska mycket tid där vi försöker återhämta oss på bästa sätt. Vi tar med mycket vatten upp på rummet och påminner varandra att dricka hela tiden. Mest Sempan som säger till mig men ibland får jag in ett litet - Drick nu Sempan!

Vi laddade redan innan lägret med att köpa återhämtnings byxor. Det är ungefär som jätte tajta tajts som är sydda på ett speciellt sätt. Man får svettningar efter man satt på sig dom. Dom här byxorna ska hjälpa benen att inte svullna upp efter en match eller en hård träning. De ska öka blod flödet i kroppen. Sen finns det inga studier på att det till hundra procent hjälper. Men så länge vi tror på det så funkar dom!



Vi köpte också en varsin ström apparat. Den fäster man på muskler och så skickar den ström så att muskeln jobbar och får återhämtning. Det är en väl investerad pryl som många sjukgymnaster använder.. Allt detta för att vara så bra som möjligt!



Åter till biglandslaget! Att få sin egen tid är inte alltid lätt. Vissa behöver det mer än andra. Igår när jag å Sempan skulle sova snackade vi om hur bra det har fungerat på vårat rum. Vi har aldrig brännt av på varandra utan har haft små dippar som vi hjälpts åt att ta oss ur. Det kan handla om en kvart som jag går runt å muttrar över tex att det är heltäckningsmatta i rummet. Då kan Sempan kontra med att täcket i sängen är jätte bra. Så är det frid och fröjd igen.

Vi som följt BB vet att små tävlingar kan bli sjukt viktiga.. Det kan man säga att det blev igår på bussen. Vi lirade kort med Limp och Jerra sista biten till Frankfurt. Jag var katastrof dålig och var sur. Fick skit kort och kunde inte spela korten rätt. Men som tur är spelar man med människor som känner en och jag hoppas att dom bara skrattade åt att jag var sur. Sempan höll fanan högt och utmanade Jerra och Limp om segern som tillslut hamnade hos våran administratör LIMP! Grattis!

Tur att vi inte är övervakade 24/7.. Då hade man skämts över hur töntig man är ibland. Då menar jag hur lätt det är att klaga på vissa små detaljer.. samtidigt som man kan ha sjukt kul åt vissa detaljer som kanske egentligen inte är roliga. Det blir vad man gör det till! Sen är det roligt att få dela allt detta med en bra vän. Vi lär känna varandra mer och mer för varje dag och förhoppningsvis får vi vara med om det här flera gånger...

Så jag rundar av med att säga BIGlandslaget is not watching us! Men ni kan läsa om oss...

F r a n k f u r t

Nu är vi MÄTTA!!! Till kvällsmål fick vi små pizza bitar och chicken wings utöver det vanliga som alltid finns till godo!! Äckligt gott!!

Efter middagen drog vi till badet! Vi förväntade oss en pool men det var ett badhus med rutschkana och hopptorn! Ett äventyrsbad! Dala tyckte det var sjukt kul att få leka av sig lite medan jag tog det lite lugnare.. studsade runt i vattnet och satt sen en stund i bastun. Jag (den uppstyrde) fixade ihop badkläderna i plastpåse och ordnade med nycklar och grejer till skåpen!! La upp Dalas saker så hon enkelt kunde göra sig iordning efter badet!

Just nu sitter vi ute i korridoren och bloggar för internet funkar inte på vårt rum! Fick vi bästa rummet den här gången??? NEJ!!! Skit!! Internet funkar på vissa rum men självklart inte vårat! Ändå fick vi betala 35 euro för våra dagar här. Vad fan är det frågan om?? Men vi håller humöret uppe för vi har så kulT med varandra!

Morgondagen
Semifinalen spelas 20.45 så morgondagens träning är på kvällen. Dagen har vi fri så det blir en tur på stan.. sköna kläder ska köpas på Hollister! Framförallt av Dala men jag tänkte hitta ett par sköna brallor!

MARIA OCH CHRIS!!
Mina pärons Volvo rullade med till Frankfurt idag och fler supportrar är på ingång! Nu är det klart att två av mina kära vänner sticker ner för semifinalen!! Maria och Chris... ska bli riktigt kul att se er bredvid mor och far på onsdag! På med gula tröjan och måla ansiktena så kör vi!!! Längtar tills jag får se er!!!

Dalas päron börjar bli sugna på att komma ner och känna denna stämning på plats! De blev lite sugna också när de såg mina päron här på bloggen! Skulle va svinkul att träffa dem. Jag har bara pratat lite med dem när Dala suttit på skype. Vilket gäng de verkar va! Bra ös och bra humor!


Tjenare.... semifinal i VM 2011!!!

Vad fan ska man skriva!!! Det är sjukt jävla roligt att få vara med om allt det här. Sempans päron var nere och såg matchen och min Elsa, Danne och Jessie. Så kul att ha några att dela dessa minnen med. Efter matchen stod min syster i tårar av glädje! Hon hoppade till och med över sin egna beach fotbolls turnering för att få se Lill syrran lira! Nu lämnar mina fans Tyskland och jag får hänga med sempans päron som kommer hänga med vägen ut! Om inte mina päron får för sig att skaffa hund vakt och katt vakt.. Vilket som, så vet jag att dom hejar så svettet rinner! Bokstavligt talat! Mycket glädje och stolta Familjemedlemmar som vi fick träffa senare på kvällen.

Lite häng på rummet med alla 7.. och tillsammans fick vi se Brasilien förlora mot USA. Skit!! Vi önskade att brassarna skulle vinna! Synd men sådant är fotboll! I morgon ska vi käka en fin brunch och sen ska vi dansa oss mot Frankfurt med buss. Ska bli skönt att slippa flyga och bara hänga på bussen i 5 timmar. Vi har laddat med tv serien Glee och kommer nog spela ett parti chicago med Jerra och Limp. Återkommer med vinnare! Sen i Frankfurt så kommer ni få mer info om det bästa hotellrummet!!!!

Bra ansiktsmålningar :) Kalle ville köra Sverige i pannan för ingen annan har det!!






Favorit i repris

Pablo fick följa med in i omklädningsrummet som ni kan se längre ner, slutspel innebär att det är okej att göra småförändringar på rutinerna. Förra matchen fick han se hemma på hotellrummet framför tven....




...men nu var det dags att ta det ett steg längre - arenan och omklädningsrummet! Han började genast tjata om semifinalen, han vill sitta ute på en egen stol på avbytarbänken. Nu får han ju lugna sig, det är ingen lekstuga! Det blir omklädningsrummet för lille Pablo!! 


Slaget på Impuls Arena SVERIGE-Australien 13.00!





VS





Håll alla tummar och tår! Nu kör vi!!!


Faaaamiljen! (Pappa Rudolf i Sunes jul)

Nu har första kvartsfinalen dragit igång, England-Frankrike! Spännande! Det ska bli riktigt kul med morgondagen! Vi hoppas att alla ni där hemma håller tummarna för oss!!

Eftermiddagen spenderade vi i stan med våra nära och kära.. endast 10 minuter till fots från hotellet! Det blev lite fika och lite shopping på stan. Jag köpte ett par trevliga jeans shorts medan Dala kom hem med en trevlig tisha! Lite nya nagellack blev det också... det är alltid trevligt! Trevligt är ett ord som cirkulerar i vår vardag.. Vi gillar´t!


Ära de som bör äras i bloggen!




 


   







NU JOGGAR VI IVÄG OCH TRÄNAR!!!



Lika bra..

Det är väl lika bra att slänga ut ett till blogg inlägg idag!
Idag har vi haft eftermiddagen ledig så jag (Sempan) och några till stack iväg till ett zoo bara 10 min bort! Riktigt trevligt, det överträffade våra förväntningar så vi var nöjda när bilen gick hem igen! Man var som ett barn lite i början... åh titta där o så sprang man o fota! Apor, tigrar, lejon, elefanter, giraffer, noshörningar och zebror m.m.
 








Nu är vi tillbaka på rummet efter kvällsfikat. Jag fick lite "egen tid" på rummet innan kvällsmålet då Dala stack iväg o träffa sin syster och Danne. Jävligt skönt.. man behöver det. Dala fick sin "egen tid" idag när jag var iväg till zoot.. så just nu känns allt bra mellan oss!

Mina päron är på väg hit nu efter en tur nere i Kroatien och Italien. Det ska bli kul och träffa dem igen! Vi har en ledig eftermiddag imorgon och tänkte vi umgås med våra nära och kära!


Unt.

UNT (Upsala nya tidning) ringde mig igår när vi satt på bussen... Dala, jag samt Pablo sitter tillsammans, alltid på samma plats. Det finns rutiner på sånt här... Vi tre har sätena som är direkt till vänster när man går in där bak i bussen, den vid tven ni vet... så man slipper ha någon framför sig! Hur som helst.. när den ene pratar med media och den andre är runt omkring blir det alltid lite trams och stoj i bakgrunden... självklart började Lisa surra och hålla på bredvid mig...
Jag bad om ursäkt för Lisas beteende i bakgrunden men då kom kommentaren från Daniel på UNT
-Det är tur att Lisa är bättre på att spela fotboll än att blogga..

Han följer tydligen denna blogg frekvent, kul! Men.. vafan? Hon är väl svinbra? Du kan väl börja citera mig rätt istället Daniel ;) 


               Sten, sax, påse var inget problem mot denna nybörjare... två raka i bäst av tre..


Det är bra idag..

Nu är jag (Sempan) med i matchen igen... Igår kväll var jag lite trött o butter så Lisa fick sköta bloggen... det startade med att internet krånglade o sen fortsatte det. Det var okej att jag var butter för jag har några upp på Lisa. Försökte sova rätt tidigt igår så att det skulle va bra när jag vaknade imorse - och det var det!! :)

Vi har lite mer material att dela med oss av från matchen senast! Tack till er som var där!! Jag hörde faktiskt er ropa "sempan sempan" när jag hoppa in, det var bra gjort!! Tack och bock! Kalle var på plats.. Kul! Under matchen var Sverige tröjan på, viktigt!! Om någon är sugen på en date med denna söta Kalle, hör av er!





 



Arenan och några (!?) bilder från omklädningsrummet!


















Humor?

 

 


lycko..

I torsdags innan matchen fick jag en Pingvin av min familj.. där alla skrivit en liten hälsning. Tack så mycket.. Pablo tycker det var kul att få en kompis.. Så nu har vi Pablo "den flygrädde" och Pingu "Den lille, fast en Gigant".


Pablo



Pingu


See Ya!


mera fans bilder från läktaren!

Kanske inte behöver säga så mycket om dem.. =)















Tack alla för att ni kom och hejade!!

SEE YA!


Augsburg och Majskolven!!!

Eftersom att det blev vinst i gruppen är vi nu tillbaka på "majskolven" i Augsburg!! Vi gillar´t! Sköönt rum! Mysig stad!


 


Jag körde pool och presskonferens imorse medans Semp stack iväg och tränade!! Efter lunchen drog vi oss mot flygplatsen. Vår lille vän Pablo Pingvinen fick åka buss själv hit. Han är lite flygrädd så det var det bästa allternativet.





När vi landade så fick inte jag sin väska. Så just nu sitter vi och väntar på att den ska komma hit till hotellet. Men som plåster på såren fick hon ett litet överlevnads kit av sas. Mycket bra.. NOT! hade varit bättre med väska.

Ikväll har det varit lite trött på rummet. Internet har varit dåligt. Vi förstår inte hur svårt det kan vara för hotell att styra upp sitt internet!! Fy bajskolven!

Imorgon väntas träning på eftermiddagen så kanske en liten sväng på stan innan lunch, vi får se om Sempan är sugen på att spendera lite imorgon.

Dalas syster Elsa med hennes sambo Daniel är på ingång och landar vid 14 tiden i Tyskland. Ska bli mycket kul!

God natt folket!!

 

 

 


USA

Fan vad skönt!!!

Nu blev vi grupp segrare och går in med en stark arme i slutspelen! Det är sjukt vad taggat det var igår och våra fans på läktaren var helt otroliga!! Ni kommer få många bilder av dessa fina människor som var på plats igår!



Linda "Sempan" Sembrant gör VM-debut mot USA!! En taggad Semp som varit otroligt duktig på träningarna, den som lägger dom absolut bästa passningarna i laget, ska äntligen in och LIRA!

Som pappa Dala sa: Så jävla skönt att det första du gör är att gå in i matchen och tacklar ner en USA-mittfältare! Semp: Man måste ju göra avtryck från sin debut!
Otroligt skönt att se Sempans inställning och fokus. Vi å bloggens vägnar önskar såklart Sempan mera VM tid!!!


Sen måste jag ju berätta om straffen. Det var sjukt nervöst när jag ser att dommaren blåser straff och jag inser att jag och Lotta ska bestämma oss vem som ska lägga den. Men som de står i den oskrivna regeln ska inte den som faller lägga straff. I detta fall togs beslutet att jag skulle lägga den.

Från den sekund att jag tar bollen i mina händer går allt fokus in på mig själv och bollen. Jag lägger märke till att målvakten Hope börjar ta av sig handskarna, dricka vatten och ställer sig för långt ifrån mållinjen. Men jag ger henne ingen ögonkontakt som jag ser att hon vill ha.

Det ända jag tänker på är hur jag tränat att slå straffar. Hur jag sätter fötterna, hur ja träffar bollen, vilken pendels osv. Tack vare Eija, en grym tillslagstränare i världsklass, så vet jag precis vad jag skulle göra. Hon har sagt till mig att om jag kan bestämma över bollen när jag släpper den från foten är det välldigt svårt för målisar att rädda den.

När dommaren sagt till Hope att ställa sig på linjen lägger jag ifrån mig bollen på straffpunkten. Vid det här läget hör jag ingenting och ser framför mig en liten målvakt och ett stort mål. När bollen rör nätet är det ren glädje och dans! Den straffen kommer vara med mig resten av min karriär!





Jossan, Limpan, Muha, Danne



Jessie



Axel


Muha, Jessie







Tack Muha och Danne för ni var här!



SEE YA!


Slaget på Allerpark SVERIGE-Usa 20.45!




VS





Håll tummarna! Nu kör vi!!


Kisstest!!!

H2O = VATTEN!!! Det hinkas för fullt! Rätt varmt idag, kvavt! Vi gör regelbundet kisstester för att se om man druckit ordentligt eller inte! Helena vår fysansvarige ordnar med detta... vi får en mugg på kvällen med vårt namn på som vi sedan ska fylla med lite morgonkiss. Njuuut av den kalla ölen som vi hoppas att ni laddar upp med!!! Helena mäter kisset och sen får vi antingen bu eller bä! Du dricker bra, fortsätt så... eller du måste dricka mera!! Skärpning!!!

Igår diskuterade jag o Dala om vi skulle hälla vatten i med lite apelsinjuice... allt för att "vinna"/klara det hela...allt vi gör är ju som en tävling... vi vill ju klara kisstestet!! Vi hinkade vatten igår kväll i hopp om att ha rätt nyans imorse!!





Vi två som bor i bästa rummet som vi intalar oss klarade kisstestet imorse!!! Yeeey!! Jag blir också glad när Lisa klarar det.. för jag är alltid på henne att hon ska dricka!! Känner mig som hennes H2O coach!!


 


Espn + FANSEN!!!!

God kvällst!

Idag har det varit lite tagg för imorgon. Vi har lagt om dagen så som vi ska ha den på matchdag, imorgon alltså. Så det blev sen träning, mat och möte. Mycket ledighet fram till träningen så eftermiddagen spenderade vi med att åka och shoppa... men som tur var inhandlades det inte mycket, någon tröja av Linda. När vi strosade runt där kom Espn fram till oss.. vi hängde på fram till deras arbetsplats och "lastbil"... spelade in en liten video som avslutas med att vi skriver våra autografer på förarhyttens dörr! (gubben på bilden står o kikar på dem)



Dalas fans
Tre av mina fans har inkvarterat sig i Berlin och smakat av ölen och laddat med Sverige outfits och flaggor. Malin, Danne (Fredrik, som pappa tror han heter) och sist å minst Jessie! Har skypat lite med mina tre fans och pulsen ligger på nästan 93% redan... Undrar hur taggat de blir på matchen. Både lindas och mina fans har varit så kreativa och roddat iordning med stora flaggor. Så håll utkik på läktarna efter dahlkvist och Sempan flaggor. Jag är riktigt glad att ha några som är här och delar ens upplevelser med en. Det kommer vara sjukt mycket folk, som dom tror i dagsläget är det ca 25 000 biljetter sålda och därav blir det nog fullsatt. Kommer bli en grym stämning!!

Har också två till fina fans som kommer. Dom har jag fått den äran att lira futsal med på vintrarna i deras lag Stockholm FC. Jossan och Limpan. Har hört av djungeltrumman att Jossan ska matcha sig i ett blått fodral av någon form. Kommer bli en rolig överaskning hoppas jag. Förväntningarna är höga!! Jag vet av en läcka från deres jobb att det är många som flitigt går in och läser här så peppa Jossan extra mycket nu!

Kommer hinna träffa mina tre en kort stund på mitt hotell imorgon och nån VM tröja kommer att delas ut. Funderar på att göra en liten sermoni med nationalsången och kanske en liten dans.. Vi får se!






Lindas fans
Jag har två gäng som idag anlände till Wolfsburg! De båda började köra igår kväll från vår kära huvudstad Stockholm och kom fram i stort sett samtidigt idag...

Conny med brorsa m.m. - Dessa grabbar har varit lite planerade och bokat hotellrum innan avfärd. Träffade Conny och hans bror under eftermiddagen i stan... jag och Dala tog en kaffe medan dessa två beställde in varsin drink! Skulle gissa att de fortsatte på det spåret under kvällen... Conny hinkade lite öl under natten på väg ner också... de lutar åt bra puls och taggning inför matchen imorgon för detta gäng. Den spelas ju 20.45 så det finns några timmar att ladda :) Kan bli livat! Jävligt kul ska det bli! De har även styrt upp en trevlig skylt ägnad till mig inför matchen... så håll utkik efter detta konststycke... + deras uppletade tröjor från VM -94!
 



Kalle från chokladfabriken och de tre vännerna! Efter våran tid tillsammans senaste åren känns Kalle lite som min lillebror... en söt och snygg lillebror! En bra kille så hans tjej är lycklig lottat! Detta gäng hade inte bokat något hotellrum så deras dag gick i princip ut på att åka runt och leta boende. Det var inte lätt men är nu löst så de slapp sova i bilen! Alla hotell i Wolfsburg är fullspäckade... börjar bli fullt även i den närmaste radarn runt staden... så det blir garanterat mycket folk imorgon!

En hälsning till mina kära päron också! De har varit och kollat på de första två matcherna... men stack sen vidare ner i Europa, till Kroatien och Italien. De dyker sen upp igen på kvartsfinalen! Jag är jätteglad och tacksam över att de finns med på plats under VM! Men skönt att dessa två gäng rullat ner till morgondagens match när mina päron är på en tripp nere i Europa. Häromdagen befann de sig på den plats där de förlovade sig på för 29 år sen :)

P.S jag har ju även Linas päron här som stand in... Christel och Kalle!! D.S

Ses imorgon bloggisch!! Godnatt!!



Gästblogginlägg av Lina "87"

Tja alla!

Jag har fått äran att skriva ett inlägg i denna bloggen, och det är  fantastiskt kul men också lite nervöst eftersom det är svårt att komma upp i den fantastiska nivån som lisa och sempan faktiskt har satt på den här bloggen..

Lisa och sempan delar ju rum på läger som de berättat om tidigare och varje gång man går in i deras rum så blir man glad. Där är alltid ett jävla tempo och massa roliga saker (lekar etc) som man kan sysselsätta sig med. Hade vi haft trippelrum tror jag fan att vi 87:or hade delat rum och det hade varit ovärderligt. Men man kan ju inte få allt här i livet men som sagt så har dom öppet 24/7 och som87:a är man ju alltid hjärtligt välkommen!

Det här med årgångar diskuteras väldigt flitigt när vi är iväg med landslaget och även hemma omkring. Som ni alla vet så är ju ”dala” och sempan födda år -87! Det har även jag förärats med. För oss är det en ganska stor sak eftersom ni alla vet innerst inne, att det är den bästa årgången, kolla bara på de här namnen:

Leo Messi, Cesc Fabregas, Sidney Crosby, Blake Livley etc etc.. Jag kan hålla på i evigheter men slutar där. Ni har ju förstått poängen!

Lisa, Sempan och jag har känt varandra sen vi var 15 bast typ. Sempan och jag spelade ju i samma all star team match, då i ombytta roller. Sempan lirade ytterback och jag mittback, härliga tider! Lisa och jag fick ju uppleva ett ungdoms OS tillsammans vid 15 års ålder, magiskt! Oj vad små vi var då..

Man kan ju säga att det hänt en hel del roliga saker dessa 9-10!! (shit vad länge!!) åren vi känt varandra, många roliga bilder har tagits, filmer ha spelats in, lekar har satts igång och det har blivit besök i varandras hemstäder.  Lisa och sempan har en jävla humor och sjuk fantasi när det gäller roliga saker och lekar. Jag vet inte hur många gafflar, tallrikar och till och med blomkrukor som har skickats under matbordet hela laget runt under middagstider (ni som var med vet=)) Och jag vet inte hur mycket skit vi har hållt på med i varandras rum när det gäller vatten i sängar, tejp i badrummen och en massa annan ”practical jokes”.Har en jävla massa bilder som tagits (tyvärr är dom på hårddisken hemma) som hade varit kung att visas här, men dom kommer kanske vid ett senare tillfälle.

Det har varit en sjukt bra upplevelse att dela den här resan med de 2 små liven, att gå hela vägen liksom.. Vi satte ju tidigt upp ett mål att vi alla skulle spela vm tillsammans och det inträffade redan nu! Helt sjukt egentligen när man tänker efter!

Så jag avslutar detta gästinlägg med en fras som jag tydligen brukar säga!

Keep in touch! /Lina ”87” Nilsson

 


God morgon..

God morgon! Idag har vi fått sovmorgon. Vi har känt oss lite slitna dom här tidigare dagarna inte jätte slitna men ändå har det varit trögt att komma igång på morgonen. Nu ska vi snart gå och äta frukost inte jätte hungriga eftersom vi fick sjukt gott kvällsfika igår. Det bjöds på nybakta scones som våran kock gjort. Otroligt gott med ost på och sen en kopp te till.. Vi hörs.. vi ville mest säga GOD MORGON världen!!!

Kung Jerra!!






Det går åt en hel del kläder när vi är borta... det blir högar med tvätt varje dag!!! Ett träningspass ger ungefär denna mängd kläder... om inte lite mer för nu tog jag inte me alla ledare...
30 t-shirtar, 30 strumpor, 30 shorts, 30 tjocktröjor, strax över 10 cykelbyxor, några byxor, massa regnjackor om det varit dåligt väder... isf kommer dessutom alla kläder tillbaka blööta...

På det kommer det också in fritidskläder... strumpor, t-shirtar, overall... sen ska det lämnas in underkläder med jämna mellanrum...

Så som ni förstår blir det helt enkelt en jäädra massa högar... hela tiden!!! Om man inte är organiserad och uppstyrd skulle man aldrig klara detta jobb! På matcharenan finns de regler om vad som får användas... här måste vi ha andra kläder... de utan vissa märken... så då finns alla dessa saker uppdukade till oss av Kung Jerra!

Jerra styr och bestämmer i materialrummet! Här ligger jämt allt i fina högar, märkta med storleken framför högen. Uppstyrt till tusen så det är bara att gå och plocka sina saker!! Världsklass!

Så systemet är som i  tvättmaskinen.... allting går runt runt... vi hämtar ren tvätt och lämnar skitig och tar ny...

Jerra är kungen men kollen! Hon har aldrig missat nånting och fixar allt!! Världens bästa materialare!!! Undra hur hennes garderob ser ut där hemma??



Tjaaaa bloggisch!!


Under Glee avsnittet igår kväll kom kommentaren..

- Rummet känns ju bra nu när det är mörkt!
- Haha jaa det blir bra det här.. känns bättre imorgon!

Allt är bättre idag så ni kan vara lugna familjen Dahlkvist! Läget under kontroll :)

Nu ligger vi mätta och belåtna på sängarna igen... en kul träning genomfördes innan lunch! I eftermiddag ska vi besöka den svenska ambassaden här i Wolfsburg. Presskonferens och mingla med massa viktigt folk.







Jag och Lisa har ju spenderat ett antal timmar tillsammans i olika hotellrum. Vi kan säga att vi är som en liten tillfällig mini familj... och igår utökades den. Pablo fick följa med oss hem från flygplatsen!! Ni ser han här nere.. 
 






På lunchen idag kom Bert upp... Hur jääkla bra var inte Bert??? Ett litet klipp...





Humörsvänging..


Nu har vi precis gjort oss klara för natten... ganska trötta efter dagen så det känns skönt att ligga i sängen redan nu. Sängarna känns bra, lagom hårda och 1,60 breda! Snart blir det ett Glee avsnitt för oss! Vi kollade ett antal under resan hit på Dalas padda! Känns som att ett avsnitt också behövs just nu... Dalas humör har inte varit i sitt esse under kvällen men jag jobbar för att hålla hennes humör uppe. Mycket saker som inte riktigt klaffat och det kan bli lite extra jobbigt när man är lite trött... som att internet strular... rummet känns inte så bra...osv... Ni vet när ett barn vill göra massa saker men inte får...nu skriker ju inte Dala eller nått sånt... men att barnet känner att allt är hopplöst... att ingenting är bra och att världen håller på o gå under... så kändes fröken Dala!!

Hur som helst har resan gått bra och vi är på plats i Wolfsburg... imorgon väntar en ny dag... träning och sen efter lunch kan de bli lite stan..

Lisa - Vad ska vi göra imorgon?
Jag - Jag vet inte...
Lisa - Kan vi inte gå på stan?
Jag - Jodå de kan vi..
Lisa - O shoppa lite?
Jag - Jaa...
Lisa - Kult!

Detta kom från ingenstans när vi låg tysta i varsin säng... Hon känns fortfarande lite ängslig och vill ha nånting att se fram emot... en ljusare dag imorgon efter den här kvällen!
Vi är borta under en lång tid och de kommer gå lite i berg o dalbana ibland... men skönt att det går upp igen efter att det gått ner..

Nu köör vi Gleee!!!!!! Natti natti!!


två favvos...



Sempans favvo!






Lite skön musik från Glee serien tack vare segerstina!




Min favvo...  =)

Mot Wolfsburg

God förmiddag alla blogg läsare.
Vi vet att ni är många som kommer in och läser och studerar våran vm blogg. Mycket roligt fortsätt med det så fortsätter vi skriva.

Idag känns det väldigt skönt. Det ska bli nice att byta hotell också det gör att tiden går lite fortare. Fast det är så himla kul att få vara med om allt detta så saknar man familjen och vänner jätte mycket. Det är otroligt hur mycket man älskar sin familj. Jag vet att mina fans på Lambis saknar sin Lillis och nu börjar dom titta ner mot tyskland och kanske jag får se dom här på läktaren snart. =) Ingen press, men ni är allt för mig!

Väntar på att min mormor och morfar ska ringa mig. Så jag får säga hej till mina bästa!

Sempan är iväg och tränar lite gym. Så jag fick ansvaret att blogga en sväng innan vi åker mot Wolfsburg och usa matchen. Hoppas verkligen att det kommer många svenska supportrar. Det kommer bli en jätte kul match med bra spel hoppas jag.

Jag och Sempan har det välldigt bra på alla rum vi kommer till. När vi kommer in i ett nytt hotell rum så är det alltid Semp som tar sängen längst bort. Jag är den som drar igång att packa upp alla grejer och sen är det full fart med att göra oss hemmastadda. Vi går i tron med att vi alltid får det bästa rummen. Det kan handla om att ha nära hissen, vara nära matrialrummet eller som på ett hotell fick vi sängar som gick att höja och sänka med en kontroll.

Det ända som har varit lite dåligt här är att vi inte spelat så mycket spel. Vi finner inte så mycket tid för att i godan ro sätta oss ner å spela en yatzy omgång eller ett parti chicago. På vårat rum hinner vi inte med att se film heller vi har alltid något för oss.
För någon dag sedan hade vi tävling på rummet som sempan kom på. Alla som ville fick komma in och spela. Det gick ut på att titta på vårat bord där det låg massa prylar på och för att sedan memorera allt. Sedan valde vi en grej som vi tog bort och personen skulle då komma på vilken pryl som var borta. Ganska simpel lek/spel men akk så rolig.





Blir lite dåligt med bilder detta blogg inlägg men vi kanske tar ett inlägg när vi kommer fram ikväll.





En gammal bild tagen för 3 år sedan när vi besökte JC i gbg

See ya!!


LISA DAHLKVIST 1-0


Här har hon precis gjort målet!!





Matchhjälten ligger nu och vilar lite på sängen... det förtjänar hon! Vi har varit iväg och kört lite återhämtning men sen har det varit häng på rummet! Denna kvinna sparka oss till kvartsfinal! Dämpade bollen med musen och sköt distinkt in den i nätmaskorna!! Hur jävla KULT är inte det? Min romie!! Född under det bästa året --> 87!! Glada och stolta är vi alla för denna 87a!!!

Hon tog hand om mig när jag hade lite problem med örat... hämta saker och så... det kan jag tänka mig göra nu!! Det viktigt med romie-samverkan!

Tack alla ni som hejar på oss!!! Fortsätt med det!! Nu är det dags för kvällsmål!
Keep in touch som 87an Lina brukar säga!


Slaget på Impuls Arena 14:00 SVERIGE-Nordkorea






VS




Håll tummarna!!


Känsla...


















Våra förfäder...


Våra förfäder har definitivt inte en dator och är inte så haj på internet... för dem är det bara ett ord som vi nämner ibland men dem ser alltid ut som frågetecken.. tycker att det är helknasigt att man kan se/prata någon annan med hjälp av denna sak.
Vi har precis skrivit på baksidan av våra lagfoton som vi skall skicka till respektives förfäder. Nu efter middagen ska vi ordna så att våra brev kommer iväg mot den svenska marken...







Tudeluu!


tjillevippen...

Vi har recis varit och träna på arenan. As cool! Vi får ju exagt 45 min på oss att träna. Då menar jag precis 45 min. Dom klockar oss när vi sätter en fot på gräset. Så innan vi börjar träna, går vi igenom hela träningen så vi minimerar snacket ute på planen.

Sen får vi börja med att värma upp på den ytters lilla yta mellan plan och sittplatser. När den är klar dricker vi sen sätter vi fötterna på planen. Idag precis när vi sätter fötterna på gräsmatta så börjar det spö regna. Ett jätte regn som innefattade åska. Några var lite rädda. Vi ska inte nämna några namn men det var rädsla för några. =/
Träningen gick bra och fort. Vi ville vara kvar längre men som sagt 45 min.

Det är ju ett ganska konstigt väder här i tysklnad. Från sol till åska till blåst. Man vet aldrig när man vaknar upp för en ny dag på jobbet.






Här är mitt pris jag vann i tävlingen.





See ya


Dysleksi..



God lunch...


Idag som idag som idag.. hänger på rummet och dricker kaffe... nya dockstationen igång...



Idag är det eftermiddags träning på match arenan och det ska bli kul att se hur den ser ut. 30 000 tusen personer går in och vi hoppas på att det kommer mycket folk. Sempans föräldrar är här och supportar. Dom kommer nog kika förbi här på hotellet senare idag.
Lindas vän Kalle från choklad var på väg till matchen med ett gäng men det strulade till sig. Jag har ingen som kommer å tittar. Först på USA matchen kommer mina trogna fans, Muha, Danne och Jessie.




























Igår kväll var det lite prisutdelning från tävlingen vi hade i Stenungsund. Priserna hade först igår kommit fram till hotellet. Mitt lag vann så vi har försökt klura ut vad det kunde vara. Allt från egen gående gräsklippare, el tandborste, iPod, dvd spelare, iPad, digital foto ram. Som ni förstår så började förväntningarna på det här priset trissas upp. Igår då var det äntligen dags att få priset. Svenska spel stod som arrangörer och började med att berätta för oss att det bara fanns 4 st priser, då vi var 5 st i laget. Så en armbrytnings tävling mellan mig och Tunis skulle få avgöra vem som fick och inte fick pris. En hård kamp som avslutades med att jag vann helt otroligt. Men så roliga var dom att det fanns ett 5e pris så det var aldrig någon fara på taket. Men men... Priset var så sjukt bra. Blev nästan lite för glad. En dock station för iphone med högtalare. Tack!




Vi har haft lite interna tävlingar i laget, bland annat en tävling igår där vi skulle ta kort på den bästa frisyren. Här får ni bilden på vårt bidrag!

 


 

Jag har också ett litet problem, men det är mamma som har diagnosticerat mig. Dysleksi, en lättare grad. Jag har inte alls så lätt för mig att skriva och få ihop meningar eller för den delen stava. Så ser ni något fel i texterna är det mitt fel. Linda jobbar med att försöka rätta så gott det går men hon orkar inte riktigt utan strömmar igenom stavfel bara! Vi är ju å andra sidan inte så noga utan bara gör lite!! See ya!

 


RSS 2.0