Fotboll o Keno!

Nu är vi i Tyskland med landslaget... men innan avresan hade jag några dagar ledigt från klubblaget. Dessa dagar spenderades uppe i min kära hemstad Uppsala och i Stockholm! Trevliga dagar med trevligt folk!

I söndags gick jag över till mormor en stund... som alltid slängde hon fram massa fika! Vi hade trevligt och avslutade med att fylla i några Keno rader som hon sedan cyklade iväg och slängde in... Hon cyklar jämt... 84 bast och för ett tag sen blev det 4 mil på en cykeltur! Hon skulle ut o kolla på några handelsträdgårdar som ligger lite utanför stan o sedan ta en annan väg hem... men missar att svänga av på ett ställe... hon märker ju sen att hon cyklat fel på småvägarna men tänker att "jag får väl trampa på, kommer nån gång till stora vägen"... vilket hon gjorde till slut... men där står skylten Uppsala 20 km. Hon har en mobiltelefon nu för tiden men den ville den envisa tanten inte använda utan trampa på in till stan igen!
Det var fint väder i söndags så jag och farsan drog ner o kolla Sirius lira sin sista seriematch med chans till att nå superettan... de vann matchen med 4-0 men missade tyvärr kvalplatsen på målskillnad. Mötte upp lite gamla fotbollsvänner där nere så det var kul!




Innan vi stack ner satt jag i köket med min dator när pappa kommer in för att ta sig en macka. Jag frågar honom:
Jag: -Säg en låt! Vilken som helst, vilken vill du höra?
(tänker då på nån av hans gamla låtar han brukar dra på ibland... va kul att jag säkert kan hitta den han kommer säga på Spotify tänkte jag)
Pappa: -Va är det nu då? Ehm men ta den där Be-jon-se då...
Jag: -Va? Vad försöker du säga?
Pappa: -Be-jon-se... den som mamma har som ringsignal! If I were a boy.

Men va?? Aja... Chockad och skrattandes drog jag igång hans låt...

//Semp





trevlig helg..

as grymma!!


god kvälls!!

Idag har det varit en skoldag.. Vilket Innebär att någon av oss får stå för lunch innan. Janes tur och det blev jätte god lax med massa goda smaker. Ni ser receptet här nedan.


Skolan gick bra och vi gick igenom teknik grejer och olika försvars metoder. Sempan var väldigt duktig på att instruera laget i försvars bitarna alltså drog jag teknik momenten :) hur de gick får ni fråga semp!

Nu är vi jag o Jessie inbjudna till Sempan på kvällsmat. Mycket bjudningar trevligt trevligt. Det blir flygande Jacob. Bild på Sempan i köket och recept ser ni också på bilderna
see ya!!!

Tips - prenumeration!


Gårdagen blev lugn och handlade mest om återhämtning. Jag prenumererar på ELLE vilket innebär att tidningen ramlar ner i brevinkastet en gång i månaden. Den gjorde det i fredags så hade inte hunnit kika i den eftersom vi drog till Sthlm samma dag...
Hur trevligt är inte det... att det ligger en liten present där på golvet när man kommer hem... när man minst anar det för man har ju haft en månad på sig att glömma bort!!

Så hörreni... en prenumeration på någon tidning är ett bra tips att ge bort i present! Present till dig själv eller till någon du tycker är värd månadsglädjen :)





På kvällen blev det gott käk och efterrätt hemma hos Dala o Jesse! Fantastisk efterrätt... kiwi o jordgubbar med vit choklad över, i ugnen! Magiskt, glass till det! Synd att vi inte fotade. Det hade varit lika fint som i Maria Montazamis kokbok :)

Later är kanske imorgon... Sov gott!







Krisse!!


Ute


Ute på avenyn


Snart framme


Snart framme, sen live blogg!!!!!


Vinst mot Tyresö!


Nu sitter vi på tåget på väg hem till Götet!

Vi har med oss en vinst hem... 4-1 mot Tyresö. Starkt! Riktigt bra genomförd match! Underbart lag! Vi har med oss en Champions League plats för nästa år. Vi har med oss ett silver!!

Jompa öppnade målskyttet, Sempan fyllde sedan på...



Därefter slängde Dala in en straff... Jubel...




Eken gjorde sista målet efter ett fint anfall!


LIVE BLOGG under kvällen! Häng med!










Götte


Laddar med vatten...


Dans.


Det är kul... testa hemma!

Stockholm


Vi tränade strax efter lunch idag, käkade och tog sen tåget genom Sveriges skogar...

... upp till Stockholm! På tåget fick vi se vår allas kära makalösa Maria M.



En god middag serverades för matklockan ringde igen!

Vi har precis skuttat i säng nu! Vi två fick äran att dela rum... ett rum som vi direkt tyckte om. En bra första känsla när vi klev in i rummet! Ingen heltäckningsmatta här inte... tack o bock för det!! Stilrent place we like!



De har hiss här... finemangens!


Sov gott!


Efter regn kommer solsken...


...Regnet har bytts ut mot soool.... hoppas det håller i sig! Fantastiskt underbart med höst och sol!!


Gårdagen var riktigt härlig! Bra start att vakna upp med 3 nya points. Tog en promenix i solen in till avenyn för lunch på Hard Rock... blev en fika på mysigt litet café... sen blev det till gymet för ett styrkepass! Kvällen innehöll det otippade ämnet fotboll :) Starkt av grabbarna att slå Holland och säkra EM platsen! Kult!

Idag har det varit skola, det gick fint men man blir lite trött... slängde igång en film när jag kom hem. The last song. Blev ännu mer trött och matt av allt grinande, men bra var den!

Träning imorgon bitti härliga laget + Lisa. Hon har varit i Öret så hon missade skolan idag men som bloggvänner så får hon kopiera mina anteckningar :)

Talk laaaaaaater!! Seeempan

!!

Vilket härligt gäng vi är!!
Så skönt att få vakna upp med 3p till frukosten. Sen fortfarande 3p till lunchen! Ser redan fram emot middagen med mamma och pappa och fortfarande de 3p!

Seee ya!!


Bättre sen än aldrig...

 

Som vinnare av hopptävligen så kommer här vårt något försenade gästblogginlägg.

 

Först vill vi passa på att tacka familjen Stenwreth som lånade ut sin studsmatta till oss för dessa stunttrick. Förresten låna och låna vi frågade nog inte när jag tänker efter...

Vi (Jossan, Lotta och Elsa) fick syn på studsmattan och blev som förbytta, som barn som ser en stor skål med godis, vi var unstoppable!

 

Vi är lite som de 3 musketöserna precis som i vinnarhoppet samarbetar vi i vått och torrt, Jossan och Lotta i luften och Elsa bakom kameran.

 

För er som inte känner oss kommer här en kort beskrivning så ni hänger med. Lotta är en rivig småbarnsmorsa som aldrig bangar en AW.

Elsa har talets gåva och det hon inte berättar för allt och alla är inte värt att nämnas. Jossan är en kuf och tekniskt under som agerar IT-support till alla hon känner.

 

Allt började i Reymersholms IK, Jossan började i Reymers 2005 då var Lotta redan en inventarie.

Lotta som är lite som en mamma till oss tog givetvis väldigt bra hand om Jossan och vi lärde känna varandra bra, riktigt bra. Men det var inte på planen vi lärde känna varandra utan det var i baren på vad som då hette Tivoli på den obligatoriska ölen efter matcherna.

 

Vi jobbar idag alla tre ihop, man skulle kunna säga att Reymers har funkat lite som en plantskola för DirektMedia, Academic worc släng er i väggen!

Elsa kom till Reymers 2007 och utvecklades där under 2 år innan hon var redo att börja på DirektMedia.

 

Vi spelar även futsal ihop i Stockholm Futsal Club, sveriges första och jag tror också fortfarande enda renodlade damfutsallag. Här har vi även haft den stora äran att spela med Lisa under juluppehållet.



För
er som vill ha den stora äran att spela med en småbarnsmorsa, en sladdertacka och en kuf så är ni hjärtligt välkomna att spela med oss i SFC.

 

Idag (2011-10-07) fyller 2 av muketöserna år och Lotta är inte en av dem, så Elsa och Jossan tar gärna emot så många grattis som möjligt :)

 

Och glöm inte att ringa IT-supporten om ni behöver hjälp med något.

 

Tjing!


Jossan och Lotta



Sen två glada födelsedagsbarn!





Elsa och Jossan


Grattis tjejer!!


CL returen!


Onsdagar är skoldagar för oss, fram till 19.00! Det innebär att man blir lite trött i kolan på kvällskvisten... Men man har ju läärt sig massor idag förstårs så det är kul :)

Imorgon är det dags för Champions League returen mot Osijek! Vinst med 4-0 blev det senast, vi ska göra allt vi kan för att fortsätta på det spåret imorgon... sparka in bollen i motståndarnas mål och hjälpa Krisse hålla sin 18:e nolla för i år! Kom och heja om ni kan... annars håll tummarna för oss!!

Later!

klaro

Umeå är klaroo!
vi är jävligt nöjda att vi flyger hem med 3 pinnar. Vi satt och tuggade om att det är sånna här matcher som är roliga att spela, när det gäller som mest!
Men sen är det såklart en baksida med allt och det är ju om man förlorar så är det riktigt skitigt. Men ikväll är vi rena och ny duschade!!!!
Pablo är jävligt nöjd med trippen men fick dock inte vara med ute på bänken trots att vi hade plats för honom. Det var för kallt för lill pyret!
Just nu längtar han hem till sitt gömställe och de ni mina vänner kommer vi avslöja nästa vecka, hur hans krypin ser ut.
Sen har vi lite mer gästbloggare på ingång. Bla en till från hopptävlingen sen en lirare från vårat lag. Vem det är avslöjar vi såklart inte!!
See ya!

Honken och Steph - Mästarna på hoppning!


När vi såg att vi var vinnarna hoppade vi högt av lycka. Tänk vilken ära att få gästblogga i världens bästa blogg!
Ingen av oss har tidigare bloggat så det här blir historiskt. Eftersom det snart är kanelbullens dag (4 oktober) och det är en dag som ligger oss varmt om hjärtat kommer vi att tillägna detta inlägg till Sempan, Lisa och kanelbullen..

Den 4 oktober 1999 föddes den officiella Kanelbullens dag, en följd av hembakningsrådets 40-årsjubileum. Dagen blev snabbt känd och finns nu med i almenackan. Enligt undersökning från 2007 kände mer än halva sveriges befolkning till kanelbullens dag och det tycks idag ha spridit sig till den övriga halvan.
Vi har därför börjat förbereda oss för denna dag, degen ligger för jäsning och plåtarna hålls varma. JA! vem älskar inte kanelbullar ?!

Kanelbullen är rund och god, den ger oss kraft och mod.
Att äta denna bulle, är perfekt som frulle.
Honken och Steph är bra på mycke, särskilt sånt som faller i folks tycke.
Baka bullar hoppa snyggt, kolla va fina bullar vi byggt!




Vårat grymma recept:
Ingredienser:
Deg:
25 g
jäst för söta degar 
75 g
smör eller margarin 
2 ½ dl
mjölk
½ dl
strösocker
1 krm salt 
1 tsk malen
kardemumma
ca 7 dl
vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin 
½ dl
strösocker
1 tsk
kanel
Vaniljsocker
Resten är hemligt.

Det var allt från oss! Puss och kran julegran.
Honken och Steph



På plats i Ume..

Kom fram hit till Umeå alldeles lagom till middagen, mat är ju föööör gott... eller hur? :) Vi älskar att äta... en halvtimme efter att man avslutat en måltid kollar man runt omkring sig för att hitta nått nytt att äta.... känns ibland som att nån äter min mat i magen...
Man är som ett barn när det gäller mat... får man det inte med lagom mellanrum hela tiden raderar det i princip ut tålamodet och humöret! Tur är att man hittar en liten reservlåda med tålamod att ta till om det skulle vara så att man befinner sig på ett ställe där det känns olägligt att visa sitt humör på... det är mer de närmaste som får ta stryk när matschemat inte stämmer...


Bytte flygplan på Bromma...
Umeås flygplats...



Pics från Croatia...


Pablo är glad idag!!

Weiii


Pablo är med oss!

Nu är vi på resande fot... igen... just nu sitter vi på Landvetter, dricker lite kaffe på maten. Vi två, Krisse och Ek hamnade vid samma bord. Trevligt sällskap. Självklart kördes det kaffe kluns när maten hamnat i magen... Krissovich torska första... sweeeeet!! :)

Incheckningsdags!! På återseende!!

PAAAABLO är med i helgen så ni vet!!! :)

RSS 2.0